Interview met Tom Hoeken

door | 05-10-2017 | Interview

Om elkaar wat beter te leren kennen wordt er periodiek een lid geïnterviewd. Dit keer interviewde Hedwig Wullems trompettist Tom Hoeken.

Stel jezelf even voor?
Ik ben Tom Hoeken, 27 jaar. Ik speel trompet in de harmonie.

Hoe ben je bij onze harmonie terechtgekomen?
Ik wilde graag trompet spelen en ben op zoek gegaan naar een harmonie. Toen ben ik uitgekomen bij Sint Antonius. Ik moest beginnen met blokfluitles. Dat vond ik echt verschrikkelijk. Hierdoor ben ik ook bijna gestopt. Maar uiteindelijk heb ik toch doorgezet. Heb in het opleidingsorkest gespeeld en ben nu al meer dan 12½ jaar lid van de harmonie.

Kom je uit een muzikale familie?
Ja, dat zeker. Mijn vader speelt trombone, mijn moeder klokkenspel en mijn broertje drumt. Mijn ouders hebben bij “De Schoeen Waer Bloazers” gespeeld. Ik ging dan vaak mee. Omdat mijn vader trombone speelde, wilde ik in die tijd ook graag trombone spelen, maar uiteindelijk had de trompet toch mijn voorkeur.

Welk instrument zou je willen bespelen als de trompet niet bestond?
Dan zou ik graag gitaar willen spelen of misschien toch trombone. Maar gelukkig bestaat de trompet wel en die bespeel ik heel graag.

Van welke muziek ga jij uit je dak?
Metal en ska muziek zijn favoriet. Ook hou ik wel van bigbandmuziek. Diablo Swing Orchestra, een Zweedse band die avant-garde metal muziek maakt, vind ik heel gaaf.

[Hedwig: “Tom heeft mij een nummer van deze band laten horen. Ik vond, deze voor mij onbekende
muziek, erg swingend en leuk”.]

Heb je nog ander hobby’s?
Jazeker. Een ervan ligt ook in de muziek. Ik speel in de band “Kwabaal”, een zes mans formatie. Met deze band maken we ska muziek. We treden bijna maandelijks op en dat is heel leuk om te doen. Lezen doe ik ook graag. Liefst Sience Fiction of horror. Evenals sporten in de vorm van fitness en ‘klussen’. Het huis waar ik woon, is een oud huis, dat eerder van mijn overgrootmoeder was en waar mijn oma en vader nog gewoond hebben. Daaraan moet regelmatig het een en ander opgeknapt worden.

Welke opleiding heb je na de middelbare school gedaan?
Ik heb MBO ICT-beheer gedaan. Computers in elkaar zetten en netwerken bouwen. Daarna ben ik HBO Software Engeneering gaan doen. Dan ben je bezig met het maken van programma’s. In dit vakgebied ben ik ook gaan werken. Ik werk nu bij ‘Group9’ in Vught. Ik ga als consultant naar cliënten waar ik kortere of langere projecten draai.

Welk beroep zou je nooit willen uitoefenen?
Iets in de verzorging of leerkracht op een basisschool. Dat is helemaal mijn ding niet. Ik wil echt computerkennis doorgeven en eigenlijk niets anders.

Welke soort vakantie trekt jou aan?
Actief wandelen in de bergen. Ik ga elk jaar wel op vakantie. Dat doe ik met vrienden of ik sluit me aan bij een groepsvakantie. Zweden en Ierland vind ik geweldige vakantielanden.

Als je een bekende Nederlanders mocht zijn, wie zou je dan zijn?
Geen flauw idee! Ik wil gewoon mezelf blijven.

Waar mag men je ’s nachts voor wakker maken?
Als het huis in brand staat en anders slaap ik liever door.

Wat is je lievelingsgerecht?
De gehaktballen van mijn moeder. Daarvoor ga ik nog steeds graag thuis eten.

Waar ben je bang voor?
Spinnen. Helaas moet ik ze toch zelf vangen. Van grotere exemplaren maak ik dan wel eerst een foto.

Waaraan heb je een grote hekel?
Mensen die gevaarlijk rijden in het verkeer. Vooral zij die of te snel of te langzaam rijden. Ik ben veel onderweg en maak ze ieder dag mee.

Wat is voor jou belangrijk in het leven?
Gezondheid!

Idee voor een interview? Neem contact op met de nieuwsbriefredactie via nieuwsbrief@sintantoniusweert.nl.