Over de vereniging

Stedelijke Harmonie St. Antonius Weert - sinds 1879

De Stedelijke Harmonie St. Antonius bestaat uit een groot harmonieorkest, een jeugdpercussiegroep en een opleidingsorkest. In de jeugdpercussiegroep en het opleidingsorkest spelen jongeren én volwassenen. Na het voltooien van een basisopleiding spelen zij voor het eerst gezamenlijk. Als men het opleidingsorkest ‘ontgroeid’ is, komt men terecht bij de percussiegroep en/of bij het groot harmonieorkest.

De Stedelijke Harmonie is opgericht in 1879 en is daarmee het oudste harmoniegezelschap in het Weerter land. Uiteraard was dit een heel andere tijd, een tijd waarin de keuze voor de invulling van de spaarzame vrije tijd vaak beperkt bleef tot schutterijen, gilden en andere muziekgezelschappen. Nu, in de 21e eeuw, kunnen we kiezen uit vele hobby’s, teveel om op te noemen. Echter, het gezamenlijk musiceren oefende niet alleen vroeger, maar oefent nog steeds een grote aantrekkingskracht uit op mensen, jong en oud.

Zo is het ook bij de Stedelijke Harmonie. In een tijd waarin mensen steeds minder tijd voor elkaar hebben, is het prettig om je thuis te voelen in een gezelschap waarin je gezamenlijke muzikale interesses met elkaar kunt delen.

Mocht u geïnteresseerd zijn en kennis met ons willen maken, dan bent u van harte welkom op onze repetitieavonden, dinsdag- of woensdagavond. We zien u  ook graag terug bij een van onze uitvoeringen.

 

Kennismaken met Harmonie St. Antonius Weert?

Neem contact op