Het Harmonieorkest

Het harmonieorkest, ook wel groot orkest, onder leiding van Tjeu Snoek, bestaat uit circa 50 muzikanten. De harmonie treedt regelmatig op in diverse samenstellingen en gelegenheden. Vast op het programma zijn het Nieuwjaarsconcert, St. Caeciliafeest en het Oranjeconcert.

Op de hoogte blijven van de concerten en activiteiten van het groot orkest van Stedelijke Harmonie St. Antonius Weert? Volg ons op Facebook→ 

Dirigent Tjeu Snoek

Na het Gymnasium aan het Bisschoppelijk College in Weert werd Tjeu Snoek in 1975 klarinettist/saxofonist bij de Johan Willem Friso Kapel te Assen, doorliep het conservatorium in Groningen (onderwijsakte B en uitvoerend musicus klarinet-saxofoon) en studeerde Hafa Directie en Uitvoerend Musicus Hafa aan het conservatorium in Zwolle. Speelde regelmatig als remplaçant bij het Noordelijk Filharmonisch orkest en soleerde bij het Drents Symfonie orkest. Van 1987 tot 1992 was Tjeu klarinettist bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Lees meer →

Het Harmonieorkest

Het harmonieorkest bestaat uit houtblazers (klarinetten, dwarsfluit, hobo saxofoons en fagot), het klein-koper (trompetten en hoorns) en groot-koper (trombones, baritons, tuba’s) en een percussiegedeelte. Andere instrumenten binnen deze categorieën zijn natuurlijk ook welkom.

De gespeelde stukken variëren erg. Van licht klassiek en marsen tot bigband en musicals.

Repetities & optredens

Er wordt 1 keer per week gerepeteerd, op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 met een pauze om 21:00. De harmonie heeft een aantal vaste optredens in het jaar (het nieuwjaarsconcert, het Oranjeconcert rond Koningsdag, een concert op de markt in de zomer en het St. Caeciliafeest). Verder zijn er per jaar 1 of 2 andere optredens, zoals een concours, een concertreis of een serenade. Als lid van de harmonie wordt verwacht dat je zoveel mogelijk bij de repetities aanwezig bent en natuurlijk zo vaak mogelijk bij een optreden.

In de zomervakantie is er een zomerstop en wordt er niet gerepeteerd.

Lidmaatschap en contributie

Voor het lidmaatschap van de grote harmonie dien je een niveau gelijkwaardig aan HAFA B te hebben. Mocht dit nog niet aanwezig zijn, dan is er de mogelijkheid om via het opleidingsorkest te spelen tot dit niveau behaald is. De harmonie heeft instrumenten ter beschikking om leden te ondersteunen.

Bij het lidmaatschap van de harmonie hoort een jaarlijkse contributie. Van deze contributie worden de kosten van een harmonie betaald en verschillende uitjes en concerten bekostigd. Voor meer informatie over de contributie kunt u contact met ons opnemen op de Contactpagina.

Kennismaken met Harmonie St. Antonius Weert?

Neem contact op