Organisatie

De mensen achter de harmonie

Bestuur

 

Het bestuur van de Stedelijke Harmonie Sint Antonius bestaat uit:

 

Harry Handels
Voorzitter
Resianne Corbey  Secretaris
Henk Schaekers  Penningmeester
Jolanda Vossen Bestuurslid
Carrie van den Broek
Bestuurslid
Jack Thiessen
Bestuurslid
Marc van Lierop
Bestuurslid

 

Neem contact op met het bestuur van Stedelijke Harmonie St. Antonius, Weert via bestuur@sintantoniusweert.nl.

Dirigenten

Tjeu Snoek

Dirigent harmonie orkest en opleidingsorkest

Na het Gymnasium aan het Bischoppelijk College in Weert werd Tjeu Snoek in 1975 klarinettist/saxofonist bij de Johan Willem Friso Kapel te Assen, doorliep het conservatorium in Groningen (onderwijsakte B en uitvoerend musicus klarinet-saxofoon) en studeerde Hafa Directie en Uitvoerend Musicus Hafa aan het conservatorium in Zwolle. Speelde regelmatig als remplaçant bij het Noordelijk Filharmonisch orkest en soleerde bij het Drents Symfonie orkest. Van 1987 tot 1992 was Tjeu klarinettist bij de Koninkijke Militaire Kapel in Den Haag.

In 1987 komt Tjeu met zijn gezin terug in Weert wonen en wordt gevraagd dirigent van de Stedelijke te worden. Hij kent Antonius als oud-lid door en door en begint enthousiast aan de uitdaging om de Stedelijke weer op de kaart te zetten. De Stedelijke begon zich naar buiten toe steeds meer te manifesteren, de concerten waren geslaagd en het aantal leden nam weer toe. Er werden oude tradities in ere hersteld zoals het traditionele Nieuwjaarsconcert, buitenlandse concertreizen en carnavalsconcerten.

Na een onderbreking van zes jaar is Tjeu Snoek terug op het Antoniushonk en wederom het muzikale geweten van het grote Harmonie orkest én het Opleidingsorkest. Zijn activiteiten als muzikaal leider zijn gestart met een succesvol en gezellige concertreis naar Duitsland en keuvelend over het verleden en de toekomst hebben we hem horen zeggen: ‘Ik heb er weer zin in!’.

Henrico Stevens

Dirigent slagwerk orkest

Henrico Stevens (Vijlen, 1972) kreeg op 7-jarige leeftijd de eerste muzieklessen van zijn vader. Na op de Muziekschool van Beek les te hebben gevolgd bij Jo Meys, studeerde hij aan het Maastrichts Conservatorium bij Pieter Jansen en Werner Otten. In Keulen volgde hij enkele jaren les bij Georg Breier en volgde masterclasses en privé lessen bij diverse bekende paukenisten en slagwerkers. Tijdens zijn studieperiode was Henrico lid van het Nationaal Jeugd Orkest. Als remplaçant werkte hij bij diverse professionele orkesten en ensembles.  Zo concerteerde Henrico o.a. in Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje, Hongarije, Estland, Wales, Slovenië, België, Luxemburg en Zwitserland.

In de HaFaBra wereld werkte hij eveneens samen met tal van bekende dirigenten. Momenteel is hij verbonden aan het Orkest van de Nederlandse Douane als paukenist en slagwerker. Verder is hij namens de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen aangesteld als één van de docenten, die de opleiding verzorgen tot instructeur / slagwerkdirigent, erkend door de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs.

Als dirigent heeft Henrico zijn sporen ruim verdiend. Diverse provinciale en/of nationale titels werden behaald met de slagwerkgroepen van St. Caecilia Schimmert, St. Barbara Leveroy, Eensgezindheid Maasbracht-Beek, Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden, Eendracht Dieteren, alsmede met de Koninklijke Fanfare De Vrije Burgers Valmeer.

Hij verstrekte aan diverse componisten opdrachten, waardoor de slagwerkmuziek verder evalueert en uitbreidt in repertoire en niveau.

 

Commissies

Opleiding & Jeugd

 

Commissielid Activiteiten
Léontine van ’t Hul
 • Organiseren van concerten en buitenoptredens (met/zonder harmonieorkest)
 • Organiseren en bijwonen van activiteiten van het opleidingsorkest
 • Aanleveren stukjes voor de nieuwsbrief
 • Aanspreekpunt ouders tijdens de repetities
 • Aansporen van leden om mee te doen aan activiteiten
 • Zorg dragen voor de juiste kledij, muziek en buitenstandaard
 • Bijhouden activiteitenagenda, absentielijst repetities en optredens
 • Deelnemen aan werkgroepen (Play-in)
 • Diploma’s uitdelen
 • Deelnemen aan contactpersonenvergadering Rick
 • Foto’s maken tijdens activiteiten

Een bijdrage leveren? Stuur een bericht naar 
secretariaat@sintantoniusweert.nl

Website, Nieuwsbrief en Social media
Commissieleden Activiteiten

Jac Frencken

Engelien Peeters-Beerens

Carrie van de Broek

Tom Hoeken

 • Informatie betreffende de vereniging plaatsen op de website en deze onderhouden.
 • Samenstellen en publiceren van de nieuwsbrief ‘Music Notes’.
 • Het uitdragen van concerten, activiteiten van alle geledingen van Antonius via de beschikbare Social media kanalen.

Vragen, opmerkingen of meedoen? Stuur een bericht naar 
prcommissie@sintantoniusweert.nl

 

Meer informatie of een bijdrage leveren?