Muziekopleiding

Om met het opleidingsorkest, en uiteindelijk het harmonie orkest, mee te kunnen spelen is enige muzikale vooropleiding noodzakelijk. Afhankelijk van je kennis en ervaring stroom je na aanmelding in, in onderstaand opleidingstraject.

Op de hoogte blijven van de concerten en activiteiten van Stedelijke Harmonie St. Antonius Weert? Volg ons op Facebook→ 

Vooropleiding

Als je je aanmeldt bij ‘De Stedelijke’ volg je meestal eerst blokfluitles. Voor blokfluitles moet je ongeveer acht jaar zijn. Dan heb je op school breuken gehad en dan kun je gemakkelijker de notenleer volgen. Je kunt blokfluitles nemen via de muziekschool, maar ook via de vereniging (Tjeu Snoek). Er worden je regelmatig instrumenten uit de harmonie getoond, waaruit je aan het einde van het jaar kunt kiezen. Voordat je een instrument kiest, kun je het beste eens gaan kijken bij het opleidingsorkest of bij de jeugdpercussiegroep. Het opleidingsorkest repeteert op dinsdagavond om 19.00 uur in het verenigingslokaal.

Muziekschool

Als je een instrument hebt gekozen krijg je verder les via de muziekschool of van Tjeu Snoek (klarinet). Welk instrument bij je past, is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk de stand van je lippen, de grootte van je handen enzovoort.

Als je nog vragen hebt over een van de opleidingen hierboven, e-mail die dan naar het volgende e-mailadres: secretariaat@sintantoniusweert.nl

Met vriendelijke groet,
Carrie van Hoef

Kennismaken met Harmonie St. Antonius Weert?

Neem contact op