Het Opleidingsorkest

 

Voor startende muzikanten is het opleidingsorkest dé gelegenheid om kennis te maken met het samen spelen. Na het afronden van de muzikale basisopleiding is het opleidingsorkest de volgende stap in je deelname aan de harmonie.

Kom samen muziek maken! Wil je starten met een muziekinstrument en je aansluiten bij onze harmonie? Lees meer over onze opleidingen → 

Dirigent Tjeu Snoek

Na het Gymnasium aan het Bisschoppelijk College in Weert werd Tjeu Snoek in 1975 klarinettist/saxofonist bij de Johan Willem Friso Kapel te Assen, doorliep het conservatorium in Groningen (onderwijsakte B en uitvoerend musicus klarinet-saxofoon) en studeerde Hafa Directie en Uitvoerend Musicus Hafa aan het conservatorium in Zwolle. Speelde regelmatig als remplaçant bij het Noordelijk Filharmonisch orkest en soleerde bij het Drents Symfonie orkest. Van 1987 tot 1992 was Tjeu klarinettist bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Lees meer →

De samenstelling van het Opleidingsorkest

De samenstelling van het opleidingsorkest varieert soms omdat leden hier gedurende een kortere periode verblijven. Het is meestal een afspiegeling van het groot orkest. Voorheen heette dit orkest het jeugdorkest, omdat de leden vanuit de muziekopleiding instroomden. Tegenwoordig is het geen taboe meer om op latere leeftijd nog een instrument te leren spelen en is de functie van dit orkest uitgebreid.

Ondersteuning opleiding

De harmonie ondersteunt een opleiding bij de muziekschool en je kan na het behalen van je A-diploma instromen in het opleidingsorkest. De harmonie heeft instrumenten in beheer voor de beginnende speler.

Repetities & optredens

Het opleidingsorkest repeteert iedere dinsdagavond om 19.00 uur in het verenigingslokaal op de Schuttebeemd.

 

Interesse om je aan te sluiten of een keer te komen kijken?

Neem contact met ons op of meld je aan.

Kennismaken met Harmonie St. Antonius Weert?

Neem contact op