Interview met Henri van Geneijgen.

door | 10-12-2017 | Interview

Om elkaar wat beter te leren kennen wordt er periodiek een lid geïnterviewd. Dit keer interviewde Tom Hoeken baritonspeler Henri van Geneijgen.

Stel jezelf even voor?
Mijn naam is Henri van Geneijgen, 50 jaar oud, woonachtig in Swartbroek. Ik speel sinds 2010 bariton bij de Stedelijke Harmonie Sint Antonius. Ik werk als technisch adviseur/verkoper op het gebied van afvalwaterbehandeling of infra bij Nering Bögel.

Hoe ben je bij de harmonie gekomen?
Ik speelde eerst bij de boerenkapel in Swartbroek. Mijn dochter, Manon, speelde toentertijd bij het opleidingsorkest en ik maakte altijd een praatje als ik haar kwam ophalen. Eric vroeg vaker of ik erbij wilde en ik ben uiteindelijk overstag gegaan. Ik ben op die manier ‘geronseld’.

Bevalt het goed bij de harmonie?
Jazeker, ik ga nooit met tegenzin naar de repetitie en de stukken zijn vaak uitdagend.

Zou je nog een ander instrument willen kunnen spelen?
De bastuba, of de trombone lijken me nog wel leuk.

Wat doe je verder nog naast de harmonie?
Oeh, dat is veel. Ik doe graag sportief. Ik doe aan hardlopen en voetbal bij de voetbalvereniging RKSVV. Verder schrijf ik toneelstukken, onder andere voor de bonte oavundj in Swartbroek. Ik doe ook aan Buutte en ben dit jaar tweede geworden op het Buuttekampioenschap in Roermond. Ten slotte kook ik graag lekkere dingen en ga ik graag uit eten.

Wat is dan je favoriete gerecht?
Dat is Italiaans. Daar kan je me ’s nachts voor wakker maken.

Wat voor muziek luister je graag?
Mijn muzieksmaak is heel breed. Ik luister natuurlijk de muziek die de harmonie maakt, maar mijn favoriete band is Pearl Jam. Mijn favoriete album is het soloalbum van Eddie Vedder.

Wat zou je graag nog een keer doen?
Als ik de tijd terug kon draaien zou ik veel eerder begonnen zijn met een instrument te leren spelen. Ik vind dat het iets toevoegt aan je opvoeding en vind het jammer dat ik er destijds niet aan begonnen ben.

We mogen dus concluderen dat je het erg naar de zin hebt bij onze harmonie?
Ja!

Idee voor een interview? Neem contact op met de nieuwsbriefredactie via nieuwsbrief@sintantoniusweert.nl.