Muziekopleiding

Om met het opleidingsorkest, en uiteindelijk het harmonie orkest, mee te kunnen spelen is enige muzikale vooropleiding noodzakelijk. Afhankelijk van je kennis en ervaring stroom je na aanmelding in, in onderstaand opleidingstraject.

Op de hoogte blijven van de concerten en activiteiten van Stedelijke Harmonie St. Antonius Weert? Volg ons op Facebook→ 

Vooropleiding

Als je je aanmeldt bij ‘De Stedelijke’ volg je meestal eerst blokfluitles. De blokfluit moet je zelf aanschaffen. Voor blokfluitles moet je ongeveer acht jaar zijn. Dan heb je op school breuken gehad en dan kun je gemakkelijker de notenleer volgen. Je kunt blokfluitles nemen via de muziekschool (Rita Scheffers), maar ook via de vereniging (Tjeu Snoek). Er worden je regelmatig instrumenten uit de harmonie getoond, waaruit je aan het einde van het jaar kunt kiezen. Voordat je een instrument kiest, kun je het beste eens gaan kijken bij het opleidingsorkest of bij de jeugdpercussiegroep. Het opleidingsorkest repeteert op dinsdagavond om 19.00 uur in het verenigingslokaal. De jeugdpercussiegroep repeteert op woensdagavond om 18.45 uur, ook in het verenigingslokaal.

Muziekschool

Als je een instrument hebt gekozen, in samenwerking met Tjeu of Rita, krijg je verder les via de muziekschool of van Tjeu Snoek (klarinet). Welk instrument je kunt kiezen, is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk de stand van je lippen, de grootte van je handen en wat er beschikbaar is aan blaasinstrumenten. Voor een slagwerker geldt dit natuurlijk niet.

Opleidingsorkest

Eén keer per jaar word je uitgenodigd om te komen voorspelen. De dirigenten kunnen dan horen wat je vorderingen zijn en of je mee mag spelen met het Opleidingsorkest. Meestal gebeurt dit als je al bijna je A-diploma hebt.

Jeugdpercussiegroep

Als je ongeveer één jaar les hebt gehad en je hebt belangstelling voor percussie/slagwerk, dan wordt er samen met de leraar gekeken of je al toe bent aan de jeugdpercussiegroep. Als dat zo is, word je hiervoor uitgenodigd.

Grote harmonie

Ook hiervoor wordt één keer per jaar gekeken hoe je vorderingen zijn en ook hier wordt door de dirigenten bepaald of je al toe bent aan spelen bij de grote harmonie. Als dit wordt vastgesteld, dan is het de bedoeling dat je een volledige repetitie bijwoont. Meestal heb je dan de leeftijd van vijftien jaar.

Grote percussiegroep

Om mee te kunnen spelen met de ‘grote’ percussiegroep, moet je het A-diploma gehaald hebben. Vaak speel je dan ook nog mee met de jeugdpercussiegroep.

Als je nog vragen hebt over een van de opleidingen hierboven, e-mail die dan naar het volgende e-mailadres: jeugdcommissie@sintantoniusweert.nl

Met vriendelijke groet,
Carrie van Hoef

Kennismaken met Harmonie St. Antonius Weert?

Neem contact op