Percussie

De huidige slagwerkers bespelen niet slechts één specifiek slagwerkinstrument maar zijn de meest gangbare instrumenten meester. Iedereen start met het leren bespelen van de kleine trom. Daarna komen andere instrumenten (basdrum, tenordrum, xylofoon, marimba etc.) aan bod.

Kom samen muziek maken! Wil je starten met een muziekinstrument en je aansluiten bij onze harmonie? Lees meer over onze opleidingen → 

Dirigent Henrico Stevens

kreeg op 7-jarige leeftijd de eerste muzieklessen van zijn vader. Na op de Muziekschool van Beek les te hebben gevolgd bij Jo Meys, studeerde hij aan het Maastrichts Conservatorium bij Pieter Jansen en Werner Otten. In Keulen volgde hij enkele jaren les bij Georg Breier en volgde masterclasses en privé lessen bij diverse bekende paukenisten en slagwerkers. Tijdens zijn studieperiode was Henrico lid van het Nationaal Jeugd Orkest. Als remplaçant werkte hij bij diverse professionele orkesten en ensembles. Hier werkte hij met diverse gerenommeerde dirigenten. Met deze orkesten werd naast de grote concertzalen in Nederland ook het buitenland aangedaan. Zo concerteerde Henrico o.a. in Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje, Hongarije, Estland, Wales, Slovenië, België, Luxemburg en Zwitserland. Lees meer →

Het Percussion Ensemble

Het Percussion Ensemble Weert speelt in de hoogste divisie van de amateurmuziek. Onder leiding van Rico Stevens speelt het ensemble een zeer uitdagend repertoire. Slagwerkmuziek wordt daarin van alle kanten belicht.

Voor de uitvoering zijn veel verschillende instrumenten nodig. Er is altijd een vrachtwagen nodig om alle spullen te vervoeren. Er is beschikking over Marimba’s, Pauken, Mallets, Bongo’s, Drums, Bekkens en nog veel meer.

De leden van het percussion ensemble hebben een buitengewone staat van dienst opgebouwd in de Limburgse en Nederlandse slagwerkwereld. De concoursdeelnames in 1998, 2003, 2007 en 2011 waren zeer succesvol met telkens “lof der jury” als resultaat. Daarnaast speelt het ensemble ook op bijzondere cross-over concerten.

Sinds september 2015 zijn de krachten van de percussionensembles van de Stedelijke Harmonie St.-Antonius en de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 gebundeld in Percussion Ensemble Weert.

Het Percussion Ensemble heeft een eigen Facebook pagina, waar ze zelf hun optredens op aankondigen. https://www.facebook.com/percussionensembleweert/

Repetities & optredens

Het Percussion Ensemble repeteert iedere woensdag van 20:00 tot 21:30

Neem contact met ons op of meld je aan.

Kennismaken met Harmonie St. Antonius Weert?

Neem contact op